Yufka Mantısı


3 Yufka
Sosu İçin:
2 Çay bardağı süt
1 Yumurta
İçi İçin:
Kıyma, soğan, maydanoz
Tuz, karabiber
Ayrıca:
Sarımsaklı yoğurt
Margarin, pul biber
Yapılışı: Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi karıştırın. Sos malzemesini ayrı bir kasede çırpın.Yufkanın birini ikiye kesin. Yarım yufkanın üzerine sütlü sostan sürün. Yufkanın geniş kenarına kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarın. 1-2 Parmak genişliğinde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye hazırlanan mantıları alın ve fırında pişirin. Mantıların üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Margarinde pul biberi yakın ve mantının üzerine gezdirin. Yufka mantısını sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar