Biber Dolması


500gr. Dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı salça
2 Büyükçe soğan
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane
Yapılışı: Soğanları ince ince doğrayıp, sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Salçayı, ince doğranmış maydanozu ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su döküp karıştırın. Üzerine kapak kapatın ve ılınana kadar bekletin. İçleri temizlenip yıkanmış dolmalık biberlere pirinçli harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizdikten sonra ağızlarını domates parçalarıyla kapatın. Harçtan yağ artasa, artan yağı dolmaların üzerlerine gezdirin. Tencereye yeterince su koyun ve dolmaları pişirin. 


Yorumlar