Kaşarlı Pide ve Soğanlı Pide


Hamuru İçin:
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Paket ınstant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu şeker
Aldığı kadar un, tuz
Kaşar peynirli Harç İçin:
Çeçil peyniri (küçük küçük doğranmış)
Kaşar peyniri (küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Bir parça yumuşak tereyağı
Soğanlı Harç İçin:
Soğan, ketçap, karabiber, tuz
Sıvı yağ, maydanoz
Yapılışı: Mayayı, şekeri ve sütü karıştırın. Maya kabarana kadar bekletin. Yumurtaları, yağı ekleyip karıştırın. Unu, tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örttükten sonra iyice kabarana kadar bekletin. Hamuru 6 eşit parçaya kesip, 6 adet beze hazırlayın. Bezeleri elips şeklinde açın ve ortalarına hazırladığınız harçlardan koyun (bazılarına kaşarlı içten bazılarına soğanlı içten koyun). Kenarlarında kalan hamurları üzerlerine kapatın ve kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Pidelere tepsi mayası verdirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerlerine çörekotu, susam serptikten sonra fırında pişirin.
Kaşar Peynirli İçin Yapılışı:
Tüm iç malzemesini karıştırın.
Soğanlı İçin Hazırlanışı:
Soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve sıvı yağla birlikte pembeleşene dek kavurun. Biraz ketçap, tuz, karabiber ekleyin. 2-3 Dakika kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğutun.

Yorumlar

Merhabalar :)
Sayfanızda okadar güzel şeyler varki Maşallah...
Severek ekledim sizi...
Bende sayfama beklerim...
Sevgiler...