Vezir Parmağı
2 Su bardağı un
2 Su bardağı su
100gr. Margarin
3 Yumurta
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencereye 2 Su bardağı suyla 100gr. Margarini koyun. Yağ eriyene dek suyu kaynatın. Su kaynayınca içine unu koyup 5 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp hamuru ılınmaya bırakın. Ilınınca içine yumurtaları teker teker kırıp yoğurarak hamuru hazırlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp parmak şekilleri verin. Hamurun elinize bulaşmaması için elinizi hafifçe sıvı yağ ile yağlayarak hamura şekil verebilirsiniz. Parmak şekli verilmiş hamurları soğuk yağa atıp kızartın. Kızaran hamurları soğumuş olan şerbete atıp, şerbetini iyice çekince ve soğuyunca servis yapın.
Not: Hamurları her seferinde soğutulmuş yağda kızartın.
Tüm Şerbetli Tatlılar BURADA
Yorumlar
Hepsi nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Yarın kısmet olursa denemek istiyorum tabiki önce izninizi alarak.Mümkünmüdür?
sevgilerimle...
sevgiler
www.papatyasef.com