Karnıyarık Çöreği
90gr. Yumuşak margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı kaynar su
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un, tuz
1,5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Domates ve biber dilimleri
Maydanoz, susam
Yapılışı: Kaynar suyu, yumurtaları, sıvı yağı, şekeri, mayayı karıştırın. Unla tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek dinlendirin. Dinlenen hamuru merdaneyle 50cm. çapında açın ve üzerine margarinin yarısını sürün. Açılan hamuru katlayarak küçük kare şekline getirin. Üzerine un serpip tekrar 50cm. çapında açın ve kalan margarini üzerine sürün. Hamuru yine katlayarak küçük kare şekline getirin. Tezgâhın üzerinde 5 dakika dinlendirip hamuru merdaneyle açın. Üstüne peynir maydanoz karışımından serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp ortasından kesin. Hazırlanan çörekleri yağlanmış fırın tepsisine alın. Çörekleri tepside 15 dakika dinlendirip ortalarından karnıyarık şeklinde derince kesin. Kesilmiş olan yere domates ve biber dilimlerini koyun. Çöreklerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra fırında pişirin.
Pastırmalı Çörek tarifim burada
Yorumlar