Şekerpare


3 Yumurta sarısı, 1 yumurta

100gr. Yumuşak tereyağı

150gr. Yumuşak margarin

1 Su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Şerbeti için:

3,5 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Yarım limon suyu (küçük boy)

Yapılışı: Hamur yoğuracağınız kaba margarini, tereyağını, yumurta sarılarını, yumurtayı, pudra şekerini koyup krem haline gelene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fıstık batırıp, fırında pişirin. Şekerpareyi fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlanıp soğutulan şerbeti gezdirin. Tatlıyı 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Şerbetini hazırlamak için, şerbet malzemelerini tencereye alın. Limonun suyunu tencereye sıkıp, kabuğunu da tencereye bırakın ve şerbeti kaynatıp soğutun.

Not: Tarifte 250gr. Margarin veya tereyağı yazıyordu, ben 100gr. tereyağı 150gr. margarin kullandım.

Emine Beder’den

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
kandilin mübarek duaların kabul olsun canım.sevgiler.
Adsız dedi ki…
nefis görünüyor ellerinize sağlık çok oldu şekerpare yapmayalı ve yemeyeli:( şimdi karar verdim bayram için şekerpare yapmaya acaba arefe gecesi yapsam bayramın 1. ve 2. gününe kadar tadı bozulmadan dururmu? ne dersiniz?