Patlıcan Kavurması



Patlıcanları alacalı soyup küp kesin ve tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biberleri sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Patlıcanları ilave edip soteledikten sonra içine rendelenmiş domatesleri karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ara ara karıştırarak, domates suyunu çekene kadar ve patlıcanlar yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Patlıcan kavurmasını servis tabağına alıp üzerine yoğurt dökün. Pul biberi sıvı yağda yakıp üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

LeylaK dedi ki…
Patlıcan olsun da içinde ne olursa olsun ne önemi var :) ellerinize sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...