Patatesli Naneli Kol böreği
5 Yufka
Sosu için:
1 Kahve fincanı süt
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
İçi için:
Haşlanmış ezilmiş patates
Salça, süt, sıvı yağ
Birkaç diş sarımsak
Taze soğan ve taze nane
Maydanoz, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kaba alıp çırptıktan sonra bir kenarda bekletin. İçi için patatese ince doğranmış taze soğanı, taze naneyi, maydanozu, sarımsağı ve diğer iç malzemesini ilave edip karıştırın. Bir yufkanın üzerine sostan sürün, patatesli harçtan koyduktan sonra rulo sarın. Gül böreği şekline getirip tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp, tepsideki böreğin etrafına sarın. Kalan sosu ve ayrılmış yumurta sarısını böreğin üstüne sürün. Patatesli naneli kol böreğinin üzerine çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.
Yorumlar