Kolay Sarıyer Böreği
4 Yufka (500gr.)
1 Su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
İçi için:
250gr. Kıyma
1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 Büyük soğan
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İncecik doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Suda bekletilmiş üzümü, maydanozu, tuzu, baharatları koyup 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Sosu için sütü, yumurtaları, yarım çay bardağı yağı birlikte çırpın. Yufkaların üzerlerine sütlü karışımdan sürüp D şeklinde ikiye katlayın. Geniş yerlerine Kıymalı harçtan koyup rulo sarın. Börekleri U şekline getirip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.
Not: Tarifte dolmalık fıstıkta vardı ama ben koymadım. İsterseniz 1 yemek kaşığı fıstık koyabilirsiniz.
Yorumlar