Pirinçli Taze Fasulye Yemeği
500gr. Taze fasulye
500gr. Domates
3 Orta boy soğan
3 Yemek kaşığı dolusu pirinç
1,5 Tatlı kaşığı şeker
Karabiber, tuz
Sızma zeytinyağı
Yapılışı: Fasulyelerin uçlarını kesip, yıkadıktan sonra irice doğrayın. Yemeklik kesilmiş soğanları zeytinyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın ve soğana katıp karıştırın. Taze fasulyeleri de ekleyip, domates suyunu çekene (çok az sulu kalana kadar) dek ara ara karıştırarak pişirin. Yeterince sıcak suyu, şekeri, tuzu, karabiberi koyup yemeği pişmeye bırakın. Yemeğin pişmesine yakın pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayana ve yemek susuz kalana kadar pişirin. Pirinçli taze fasulye yemeğini ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar