Patates Püreli Börek


5 Yufka

İçi için:

1 Kâse küçük küp kesilip haşlanmış patates

1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ

Tuz, kırmızı toz biber, nane

Pul biber, karabiber

Sosu için:

1 Su bardağı su

1,5 Kahve fincanı sıvı yağ

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)

Yapılışı: Haşlanmış patatesleri ezin. Margarin ve sıvı yağını tencereye alıp, margarini eritin. Patatesle sütü ilave edip, patates sütü çekene dek karıştırın. Kaşar peynirini, baharatları, tuzu, koyup peynir eriyene dek sürekli karıştırarak harcı pişirin. Patatesli içi ocaktan alıp soğutun. Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. Yufkaları iri parçalara kesin. Yufkaları yağlanmış tepsiye aralarına sosundan sürerek ve harcından serperek döşeyin. En üstüne kalan sosu dökün. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

Yorumlar

çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.sizi izlemeye aldım bana da beklerim sevgiler..