Misket Kurabiye ve Fındıklı Kurabiye
1 Yumurta
65gr. Yumuşak tereyağı
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Damla çikolata
Fındık ve süt
Yapılışı: Tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini karıştırın. Unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye kesin. Hamurun birinden misket büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekiller verin. Tepsiye dizip, üzerlerine fındık batırın. Kurabiyeleri fırında açık renkte pişirin. Kurabiyeler fırından çıkınca fındıklıların üzerlerine pudra şekeri serpin. Damla çikolatayı az sütle birlikte küçük bir teflon tencerede eritin. Tencereyi ocaktan alıp, içine kurabiyeleri atın ve çikolataya bulayın. Kurabiyeleri tencereden çıkarıp tepsiye dizin ve soğuyunca servis yapın.
Yorumlar