Kremalı Sebze Çorbası
200gr. Mantar
1 Küçük kereviz
1 Havuç, 1 patates
1 Orta boy soğan
1 Çay bardağı bezelye
1 Çay bardağı mısır
1 Paket krema (200ml.)
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanı incecik doğrayıp margarin ve sıvı yağla
birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış
kerevizi, patatesi, havucu ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Doğranmış mantarı
ekleyip, kavurmaya devam edin. Unu katıp, biraz çevirdikten sonra yeterince su
ekleyin. Bezelyeyi, mısırı, tuzu, karabiberi katıp çorbayı pişmeye bırakın.
Sebzeler yumuşayınca kremayı ilave edin. Çorba 1-2 taşım kaynayınca ocaktan
alın.
Yorumlar