Fırında Uskumru


6 Adet uskumru balığı

5 Büyük boy soğan

2 Su bardağı su

6 Yemek kaşığı sıvı yağ

Maydanoz, tuz, karabiber

Pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı: Soğanları soyup yıkadıktan sonra piyazlık doğrayıp tepsiye yayın. Üzerine ince doğranmış maydanozu serpin. Temizlenip yıkanmış uskumruları tepsiye dizin. Bir kapta 6 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 su bardağı suyu, baharatları, tuzu çırpıp tepsiye dökün. Yağlı kâğıdı tepsinin üzerine kapatıp, bıçakla birkaç yerinden hafifçe delin. Fırında pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

bırtutamkekik dedi ki…
çok güzel görünüyoorr:)
ellerine sağlık canım..
bu tabak benim olabilir mii?
:))
sevgilerimlee..
:)
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Canım ben bir kere fırında soğanla pişirdim balığı. Balığın tadını soğanın aroması bozdu gibi geldi... Bu balıkla ve senin dediğin şekilde yapmadım ama. Bir kere de böyle deneyeyim bakayım. Zira balığın her şeklini yerim :) Ellerine sağlık. Afiyet bal olsun :)
Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Unknown dedi ki…
Kılçığı bıktırsada,lezzetini çok sevdiğim bir balıktır uskumru..
Ellerine sağlık canım..