Kremalı ve Peynirli Mantar Çorbası



500gr. Mantar

150gr. Taze soğan

125gr. Yeşil biber

100gr. Kaşar peyniri

200ml. Krema

2 Yemek kaşığı dolusu un

1 Su bardağı süt

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı: Yeşil biberleri yemeklik incecik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kavurun. İnce ince doğranmış taze soğanları ilave edip, soğanları fazla öldürmeden hafifçe kavurun. Doğranmış mantarları koyup kavurmaya devam edin. Mantarlar kavrulunca unu katıp, biraz çevirdikten sonra sütü ekleyin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Küçük küçük doğranmış kaşar peynirini ilave edin. Sürekli karıştırarak peynirleri eritin. Tuzu, karabiberi katıp karıştırın. Yeterince suyu, kremayı koyup çorbayı 1-2 taşım pişirin ve sıcak sıcak ikram edin.

Yorumlar