Şehriyeli Patates Çorbası
500gr. Patates
1 Orta boy soğan
2 Çay bardağı tel şehriye
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı dolusu un
Sıvı yağ, maydanoz
1 Tavuk suyu tableti
Karabiber, tuz
Yapılışı: İncecik doğranmış soğanı margarin sıvı yağ karışımında kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyip biraz çevirdikten sonra yeteri kadar sıcak su ilave edin. Tavuk suyu tabletini, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup patatesler yumuşayana kadar pişirin. Patatesler yumuşayınca şehriyeleri katıp, şehriyeler de yumuşayana kadar pişirin. 1 Su bardağı sütü ekleyip, çorbayı 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Yorumlar