Tavuklu ve Sebzeli Lapa
1 Su bardağı haşlanmış küp doğranmış tavuk
1 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı tavuk suyu
2 Yemek kaşığı soya sosu
1 Küçük havuç
1 Küçük kereviz
Yarım kabak
1 Büyük kök ıspanak
10 Mantar, 2 taze soğan
1 Pırasa, maydanoz
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Kerevizi, havucu, kabağı küçük küpler halinde
doğrayıp tencereye alın. İnce doğranmış pırasayla taze soğanları ve sıvı yağı
da ilave edip, sebzeleri hafifçe soteleyin. Doğranmış ıspanağı, küp doğranmış mantarları, ince doğranmış
maydanozu koyup soteledikten sonra 1,5 su bardağı tavuk suyuyla yeterince suyu
ilave edin. 1-2 Taşım kaynayınca pirinci, soya sosunu, tuzu karabiberi katıp
tüm malzeme yumuşayana kadar ve pirinç lapalaşana kadar pişirin. Tavuğu da
ekleyip, 1-2 taşım daha pişirip, suluca bir haldeyken ocaktan alın. Tavuklu sebzeli
lapayı sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar