Elde Açma Tepsi Böreği
Hamuru İçin:
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Kahve fincanı yoğurt
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Peynir maydanoz karışımı
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Ayrıca:
Sıvı yağ
Yapılışı: Un ve tuz hariç tüm hamur malzemesini karıştırın.
Unla tuzu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 45
dakika dinlendirin. Hamurdan 12 adet beze yapın. Bezenin altısını tepsi
büyüklünde açıp, aralarına sıvı yağ sürerek yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine
peynir maydanoz karışımından serpin. Diğer 6 yufkayı da tepsi büyüklüğünde
açtıktan sonra aralarına sıvı yağ sürerek tepsiye koyun. Böreğin üzerine sıvı
yağ sürün. 1 Yumurta sarısını çok az sıvı yağla çırpıp, böreğin üstüne sürün. Elde
açma tepsi böreğinin üzerine çörekotu serpip, fırında pişirin.
Not: Elde açma tepsi böreğini esmer köy unundan yaptım. Üzeri çıtır, içi yumuşacık bir börek oldu.
Not: Elde açma tepsi böreğini esmer köy unundan yaptım. Üzeri çıtır, içi yumuşacık bir börek oldu.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım.
Nefiss görünüyor.