Elde Açma Tepsi Böreği



Hamuru İçin:
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Kahve fincanı yoğurt
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Peynir maydanoz karışımı
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Ayrıca:
Sıvı yağ
Yapılışı: Un ve tuz hariç tüm hamur malzemesini karıştırın. Unla tuzu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 45 dakika dinlendirin. Hamurdan 12 adet beze yapın. Bezenin altısını tepsi büyüklünde açıp, aralarına sıvı yağ sürerek yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine peynir maydanoz karışımından serpin. Diğer 6 yufkayı da tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra aralarına sıvı yağ sürerek tepsiye koyun. Böreğin üzerine sıvı yağ sürün. 1 Yumurta sarısını çok az sıvı yağla çırpıp, böreğin üstüne sürün. Elde açma tepsi böreğinin üzerine çörekotu serpip, fırında pişirin.
Not: Elde açma tepsi böreğini esmer köy unundan yaptım. Üzeri çıtır, içi yumuşacık bir börek oldu.

Yorumlar

Yine birbirinden güzel tarifler yayınlamışsınız çok güzeller ellerinize sağlık çok nefis görünüyorlar..
NzlGl dedi ki…
Çok güzel olmuş canım ellerin dert görmesin:)
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Ah canım Arminam, bu çok zor geldi bana. Ancak senin gibi marifetliler yapabilir. Ellerine sağlık canım :)
Unknown dedi ki…
Elde açılan börek gibisi yok..
Ellerine sağlık canım.
Nefiss görünüyor.