Börülce Çorbası
1 Su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 Su bardağı kurutulmuş çorbalık hamur
1 Su bardağı süt
1 Taze soğan
150gr. Mantar
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu un, tuz
Yapılışı: Margarini ve biraz sıvı yağı tencereye alıp,
margarini eritin. İnce doğranmış taze soğanı tencereye aldıktan sonra
soteleyin. Küp küp doğranmış mantarları da ilave edip soteleyin. Unu ekleyip
biraz çevirin. Yeterince suyu, börülceyi, tuzu koyup kaynatın. Çorba kaynayınca
çorbalık hamuru katıp, çorbayı pişmeye bırakın. Çorbalık hamurun yumuşamasına
yakın sütü ilave edin ve çorbayı pişirin.
Yorumlar