Crem Oleli Pasta



Pandispanyası için:
4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı+2 silme yemek kaşığı un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu un
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Poşet krem şanti ve yarım su bardağı süt
1 Vanilya
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı su
Üzerine:
1 Paket crem ole
2,5 Su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana dek çırpın. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine pandispanya hamurunu dökün ve fırında pişirin. Kremasını hazırlamak için, 1 poşet krem şantiyle yarım su bardağı sütü çırpıp buzdolabına kaldırın. Tüm krema malzemelerini tencereye aldıktan sonra pişirip soğutun. Soğumuş olan kremayla krem şantiyi karıştırın. Pandispanyayı ıslatmak için verilen malzemeleri bir kaba alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Pandispanyayı ikiye kestikten sonra her iki tarafını da kakaolu suyla ıslatın ve arasına kremayı sürün. Crem oleyi 2,5 sütle çırpıp buzdolabında bekletin. Hazırlanan crem oleyi pastanın üzerine sürün. Crem oleli pastayı truff ve hindistan ceviziyle süsleyin. Pastayı 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ikram edin.    

Yorumlar