Limonlu Kurabiye ve Ayvalı Tart
Limonlu Kurabiye
150gr. Yumuşak margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
1 Yumurta
1 Limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Haşhaş ve toz fındık
Yapılışı: Margarini, pudra şekerini, yumurtayı, limon
kabuğunu, karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya kesin (hamurun biri
ayvalı tartta kullanılacak). Hamurun birinden küçük parçalar koparıp, istediğiniz
şekilleri verin. Kurabiyeleri suya ve haşhaşa, suya ve toz fındığa bulayıp
yağlanmış tepsiye dizin. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.
Ayvalı Tart
Limonlu kurabiyenin hamurunun yarısını derin dondurucuya
koymuştum. Derin dondurucudan hamuru çıkarıp, buzunu çözdürdüm. Hamuru iki eşit
parçaya kestikten sonra birini yağlanmış küçük bir tepsiye koyup yaydım. 3
Küçük ayvayı rendeleyip, 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker birlikte
pişirdim. Yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyip, biraz daha çevirdikten sonra
ocaktan aldım ve soğuttum. Tepsideki hamuru çatalla birkaç yerinden hafifçe
delip, ayvalı harcı üzerine döküp yaydım. Hamurun diğer yarısını rendeledikten
sonra tepsiye serptim ve ayvalı tartı fırında pişirdim.
Yorumlar