Pırasalı Kolay Hamsi Pilavı ve Pırasalı Hamsi
Pırasalı Kolay Hamsi Pilavı
1 Su bardağı pirinç
2 Pırasa (beyaz yerlerini kullandım)
Hamsi, sıvı yağ, tuz
Maydanoz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, yenibahar
Yapılışı: Hamsileri temizleyip (kılçıklarını ve kuyruklarını
da temizleyin) yıkayın. Balıkları süzgece koyup, bir kenarda bekletin. Pirince
1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave edip, 15 dakika bekletin. 15 Dakikanın
sonunda pirinci iyice yıkayıp bir kenarda bekletin. Küçük küp doğranmış
pırasaları sıvı yağda kavurun. Pirinci ilave edip pirinci de kavurun.
Baharatları, tuzu, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yeterince sıcak
su koyup pilavı pişirin ve demleyin. Yağlanmış tepsiye pırasalı pilavı döküp
yayın. Parlak yerleri üstte gelecek şekilde hamsileri pilavın üzerine koyun. Fırında
hamsilerin üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pırasalı Hamsi
Pırasaları ince ince dilimleyip tencereye koyun. Dilimlenmiş
kiraz domatesleri ve doğranmış maydanozu da tencereye alın. Temizlenip yıkanmış
hamsileri (kılçıklar ve kuyrukları çıkarılmış olacak) tencereye koyun. Bir
kapta salçayı, tuzu, sıvı yağı, yeterince sıcak suyu karıştırıp tencereye
dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği pişirin.
Yorumlar