Bulgur Köftesi
1 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
1 Yumurta akı
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca:
Sarımsaklı yoğurt
Margarin
Pul biber, nane, sumak
Yapılışı: İnce bulgurun üzerine kaynar su döküp, üstüne
kapak kapatın ve bulgur suyu çekene dek bekletin. Bulguru, unu, yumurta akını,
karabiberi, pul biberi, tuzu, biraz suyu yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
Köfte hamurundan parçalar kopardıktan sonra yuvarlak yassı şekiller verin.
Köfteleri isteğinize göre kızartın veya haşlayın (köftelerin yarısını tuzlu
kaynar suda haşladım, yarısını da kızarttım). Haşlanmış köftelerin üzerlerine
sarımsaklı yoğurt dökün. Sumağı, naneyi ve pul biberini margarinde yaktıktan
sonra köftelerin üzerlerine gezdirin.
Yorumlar