Ispanak Gratin
500gr. Ispanak
1 Küçük soğan
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 Su bardağı süt
1 Silme yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz
Üzerine:
Bir veya yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Ispanakları doğrayıp, yıkayın, haşlayın ve fazla
sularını sıkın. Soğanı incecik doğrayıp, 1 yemek kaşığı margarinle birlikte
kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun. Ispanak kavurmasını küçük
bir fırın kabına alıp bir kenarda bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için
margarini eritin. Unu ilave edip sarartmadan kavurun. Sütü koyup, koyulaşana
kadar pişirin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Beşamel sosu
tepsideki ıspanak kavurmasının üzerine döküp yayın. Üstüne kaşar peyniri
rendesini serpin. Ispanak gratini fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Yorumlar