Mantarlı Hamsi Pilavı
1 Su bardağı pirinç
300gr. Mantar
1 Büyük soğan
3 Diş sarımsak
Sıvı yağ
Maydanoz, tuzot
Karabiber, pul biber
Hamsi balığı
Yapılışı: Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte
kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. İnce
doğranmış maydanozu, tuzotu, baharatları ilave edip karıştırın. Yeterince sıcak
su koyup pilavı pişirin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, bir tavada sıvı
yağla birlikte kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Kavrulmuş mantarı pilava katıp karıştırın ve
pilavı demleyin. Hamsilerin içlerini, kılçıklarını, kuyruklarını temizleyip
yıkayın. Hazırlanan hamsileri süzgeçte bir süre beklettikten sonra yarısını
yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine mantarlı pilavı döküp yayın. Kalan hamsileri
de pilavın üzerine dizin ve mantarlı hamsi pilavını fırında pişirin.
Yorumlar
Lindo trabajo y muy exquisito me encanta,feliz año 2013,abrazos y abrazos.