Patatesli Poğaça



2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Haşlanmış patates
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı: Haşlanmış patatesleri ezip doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırın. Hazırlanan patatesli harcı bir kenarda bekletin. Ayrı bir kapta yumurtaları, yağı, yoğurdu karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozlarını ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine patatesli harçtan koyun (bazılarını peynirli yaptım). İstediğiniz şekilleri verdikten sonra yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Hazırlanan patatesli poğaçaları üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar