Kabak Dolması




İçi için:
4 Su bardağı pirinç
3 Büyük soğan (yemeklik kesilmiş)
6 Orta boy domates (rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı dolusu domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı sumak
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Pul biber, maydanoz
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
7 Büyük diş sarımsak
Pul biber, karabiber, tuz
Kırmızı toz biber, nane
Ayrıca:
Kabak, dolmalık biber, domates
Yapılışı: İçini hazırlamak için, tüm iç malzemesini karıştırıp buzdolabına koyun. Sosunu hazırlamak için ince doğranmış sarımsakları 1 Çay bardağı sıvı yağda kavurun. Baharatları ekleyip kavrulmuş baharat kokusu gelene kadar kavurun. Salçayı koyup 1-2 dakika daha kavurun. Tuzu ve yeterince suyu katıp 1 taşım kaynatın. Kabakları ikiye kesip içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Kabakların ve biberlerin içlerini pirinçli harçla doldurup tencereye dizin. Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Sıcak haldeki sarımsaklı baharatlı suyu tencereye döküp dolmaları pişirin.  

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
yanında yoğurtla nefis olur canım.şimdi canım çekti görünce.ellerine sağlık.sevgiler.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Dolma gibisi yok :) Ellerine sağlık.