Değişik Börek



Hamuru için:
5 Su bardağı+1 avuç un
2 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Kıymalı iç için:
200gr. Kıyma
1 Orta boy soğan
1 Büyük domates
Sıvı yağ, maydanoz
Karabiber, tuz
Sebzeli iç için:
200gr. Ispanak
1 Havuç, 1 kabak
1 İnce pırasa, 1 soğan
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Ayrıca:
Margarin ve un
Yapılışı: Hamur malzemelerinden ele yapışmayan bir hamur yoğurup, yoğrulan hamuru dinlendirin. Kıymalı içi hazırlamak için, yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ve doğranmış maydanozu ilave edin. Tuzu, karabiberi katıp domates suyunu çekene dek pişirin. Kıymalı harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sebzeli içi hazırlamak için kabağı, havucu, soğanı rendenin ince yeriyle rendeleyip sıvı yağla birlikte tavaya alın. Sebzeleri kavurduktan sonra doğranmış ıspanağı koyup kavurun. Tuzu, baharatları koyup ocaktan alın. Hazırlanan sebzeli harcı soğutun. Hamuru 4 parçaya kestikten sonra 4 adet beze yapın. Bezenin birini büyük boy teflon tavanın boyutunda açın. Tavayı fırça yardımıyla yumuşak margarinle yağlayın. Açtığınız hamuru tavaya alın. Üzerine kıymalı harcı döküp yayın. İkici bezeyi de aynı şekilde açıp, tavadaki böreğin üzerine kapatın. Pişerken açılmaması için kenarlarından hafifçe bastırın. Tavanın üzerine bir kapak kapatıp, böreği kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Kalan iki hamur bezesini de aynı şekilde hazırlayıp, arasına sebzeli içi koyun ve aynı şekilde pişirin.

Yorumlar