Kıymalı Pazılı Tart
1 Su bardağı sıcak süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Kıyma, pazı, soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Sütü, yağı, yumurtaları
karıştırın. Unu, mayayı, tuzu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru kabarana kadar dinlendirin. Hamuru ikiye kesip, birini tart
kalıbının boyutunda merdaneyle açın. Yağlanmış tart kalıbına açılmış olan
hamuru koyun. Üzerine kıymalı pazılı harcı yayın. Diğer hamurdan bir parça
ayırdıktan sonra merdaneyle açın. Kıymalı harcın üzerini açılan hamurla
kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Ayrılan hamuru merdaneyle açıp, kurabiye
kalıbıyla istediğiniz şekiller kesin ve tartın üzerini süsleyin. Üzerine
yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu serpin. Tepsi mayası verdirmeden, üzeri
kızarana kadar fırında pişirin.
Kıymalı ve Pazılı İçin Yapılışı:
Pazıyı doğrayıp yıkadıktan sonra
haşlayın ve fazla sularını sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı, sıvı yağı
tencereye koyup kıymayı kavurun. Pazıyı, tuzu, karabiberi ekledikten sonra
ocaktan alıp soğutun.
Yorumlar
Elelrinize sağlık
Sevgiler
Ellerine sağlık canım..