Karnıyarık Böreği
2 yufka
Sosu için:
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
2,5-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta akı
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
İçi için:
Peynir-maydanoz karışımı
Domates ve biber dilimleri
Yapılışlı: Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. 1 Yufkayı
serip, üzerine sosun yarısını sürün ve biraz su serpin. Diğer yufkayı üzerine
kapatın. Üstüne kalan sosu sürdükten sonra biraz su serpin. Hazırlanan yufkayı
dörde kesin. Üzerlerine peynirli içten koyup, sigara böreği şeklinde sarın.
Bıçakla üzerlerini kesin. Böreklerin kesik yerlerine domates ve biber
dilimlerini koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra derin dondurucuda
birkaç saat bekletin. Börekleri üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
Yorumlar