Kabak Dolması
İçi için:
4 Su bardağı pirinç
3 Büyük soğan (yemeklik kesilmiş)
6 Orta boy domates (rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı dolusu domates
salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı sumak
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Pul biber, maydanoz
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
7 Büyük diş sarımsak
Pul biber, karabiber, tuz
Kırmızı toz biber, nane
Ayrıca:
Kabak, dolmalık biber, domates
Yapılışı: İçini hazırlamak için,
tüm iç malzemesini karıştırıp buzdolabına koyun. Sosunu hazırlamak için ince
doğranmış sarımsakları 1 Çay bardağı sıvı yağda kavurun. Baharatları ekleyip
kavrulmuş baharat kokusu gelene kadar kavurun. Salçayı koyup 1-2 dakika daha
kavurun. Tuzu ve yeterince suyu katıp 1 taşım kaynatın. Kabakları ikiye kesip
içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Kabakların ve biberlerin içlerini
pirinçli harçla doldurup tencereye dizin. Dolmaların ağızlarını domates
dilimleriyle kapatın. Sıcak haldeki sarımsaklı baharatlı suyu tencereye döküp
dolmaları pişirin.
Yorumlar