Sıvı Yağlı Şekerpare
1 çay bardağından 1 parmak eksik yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
Çeyrek limon
Yapılışı: Şekerparenin şerbetini hazırlamak için tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri alın. İçine çeyrek limonun suyunu sıkın ve limonun kabuğunu da tencereye koyup şerbeti kaynatın. Hazırlanan şerbetin içinden limon kabuğunu çıkarıp soğumaya bırakın. Hamuru için sıvı yağı, pudra şekerini, yoğurdu, yumurtayı bir kaba alıp karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi hafifçe yağlayıp yuvarlak şekiller verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fıstık batırıp (yer fıstığı kullandım), fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.
Yorumlar