Kırmızı Mercimekli Kabak Dolması

1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Büyük soğan
1Yemek kaşığı salça
Maydanoz, tuz, karabiber
Dolmalık kabak
Yapılışı: Kabakları kazıyıp, ortalarından ikiye kesin. İçlerini oyup yıkadıktan sonra içlerine tuz karabiber serpin. Soğanı ince ince doğrayıp, yarım su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Mercimekle pirinci bir kaba alıp yıkadıktan sonra salçayla birlikte tencere koyun ve kavurun. Maydanozu, karabiberi, tuzu katıp karıştırın. 1 Su bardağı su koyup, suyunu çekene dek pişirin. Kabaklara harcı doldurup tencereye dizin. Yeterince su ilave edip dolmayı pişirin. Kırmızı mercimekli kabak dolmasını ısıcak olarak ve yoğurt veya limonla servis yapın.
Kaynak: Emine Beder
Yorumlar