Ispanaklı Unlu Börek



4 Yufka

1 Su bardağından 1 parmak eksik un

1 Su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

İçi için:

700gr. Ispanak

1 Büyük soğan

Sıvı yağ

Tuz, karabiber

Üzeri için:

Sıvı yağ

Yapılışı: Ispanakları doğrayıp yıkayın ve fazla sularını iyice sıkın. Süzgece alıp, bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavurun. Ispanağı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın. Hazırlanan ıspanaklı içi soğumaya bırakın. Yufkaları üst üstte koyup dörde kesin. Yufkaların üzerlerine sıvı yağ sürün, un serpin ve geniş kenarlarına ıspanaklı içten koyun. Rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak, gül böreği şekilleri verin. Böreklerin üzerlerine sıvı yağ sürüp fırında pişirin.

Not: Ispanaklı unlu börek soğuk olarak yendiği zaman ıspanaklı el açması börek tadında oluyor.

Yorumlar

sarımutfak-hande dedi ki…
bende yılbaşında yaptım bunu pastırmada koymuştum yemeğe doyamadık
çıtır çıtır çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık