Baklava Yufkasından Şöbiyet

10 Yaprak baklava yufkası
200gr. Tereyağı
Kreması için:
1 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı irmik
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, şeker ve irmiği karıştırdıktan sonra koyulaşana kadar pişirin. Şerbeti için, tüm şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Baklava yufkalarını aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üstte koyun. Sonra da kare kare kesip üzerlerine soğuyan kremasından koyun. Üçgen şeklinde kapatıp, yağlanmış tepsiye şöbiyetleri dizin. Kalan tereyağını üzerlerine dökün. Hazırlanan tatlıyı fırında pişirin. Tatlı ılıkken ve şerbeti de ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Yorumlar
ellerine sağlık