Baklava Yufkasından Şöbiyet



10 Yaprak baklava yufkası

200gr. Tereyağı

Kreması için:

1 Su bardağı süt

4 Yemek kaşığı irmik

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, şeker ve irmiği karıştırdıktan sonra koyulaşana kadar pişirin. Şerbeti için, tüm şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Baklava yufkalarını aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üstte koyun. Sonra da kare kare kesip üzerlerine soğuyan kremasından koyun. Üçgen şeklinde kapatıp, yağlanmış tepsiye şöbiyetleri dizin. Kalan tereyağını üzerlerine dökün. Hazırlanan tatlıyı fırında pişirin. Tatlı ılıkken ve şerbeti de ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.

Yorumlar

Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
tarifini aldım canım ellerine sağlık:)
sarımutfak-hande dedi ki…
pratik ve güzel
ellerine sağlık