Meyveli Pasta
Pandispanyası için:
5 Yumurta
5 Yemek kaşığı un
5 Yemek kaşığı şeker
1 Tutam karbonat
Kreması için:
1 Paket (200ml.) krema
2,5 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Üzeri için:
1 Paket tart jölesi
Pudra şekeri, limon
Muz, kivi, elma
Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp yumurta aklarını mikserle katılaşana dek çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, karbonatı ilave edip çırptıktan sonra yumurta karını koyun ve yumurta karını söndürmeden karıştırın (mikser kullanmadan kaşıkla karıştırın). Pandispanya hamurunu yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye döküp, fırında pişirin. Meyveleri temizleyip yıkadıktan sonra dilimleyin ve biraz pudra şekeriyle limon suyunu katıp karıştırın. Kremayla pudra şekerini mikserle krema koyulaşana kadar çırpın. Soğumuş olan pandispanyanın üzerine kremayı sürün. Hazırlanan meyveleri de pastanın üzerine dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, meyvelerin üzerlerine dökün. Meyveli pastayı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar
ellerine sağlık canımm..
mutlu bir hafta dileğimle..
sevgiler..
ellerine saglik
:-)))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss göRünüyor.