Pirinç Unlu Muhallebi


Pirinç Unlu Muhallebi

Elif Korkmazel’in damla sakızlı muhallebisine damla sakızı yerine 1 paket vanilya (2 adet damla sakızı konuluyordu) koydum. Tereyağı yerine margarin koyup, sakızlı muhallebiyi pirinç unu muhallebisine çevirdim.

4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı pirinç unu
4 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya

Yapılışı: Margarini tencereye alıp eritin. Pirinç ununu ekleyip, çok hafif kavurun. Ocaktan alıp, şekeri, sütü, vanilyayı ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyduktan sonra sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. 5 veya 10 dakika kadar mikserle çırpıp, kâselere paylaştırın. Pirinç unlu muhallebiyi buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edin.

Yorumlar

Ahu Türkyaşar dedi ki…
İçine damla sakızı giren her şey çok hoş oluyor.
Adsız dedi ki…
Ben damla sakızını hiç sevmem. O yüzden damla sakızı koymadığınız iyi olmuş Armina Hanım.