Pirinç Unlu Muhallebi
Pirinç Unlu Muhallebi
Elif Korkmazel’in damla
sakızlı muhallebisine damla sakızı yerine 1 paket vanilya (2 adet damla sakızı
konuluyordu) koydum. Tereyağı yerine margarin koyup, sakızlı muhallebiyi pirinç
unu muhallebisine çevirdim.
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı pirinç unu
4 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
Yapılışı: Margarini tencereye
alıp eritin. Pirinç ununu ekleyip, çok hafif kavurun. Ocaktan alıp, şekeri,
sütü, vanilyayı ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyduktan sonra sürekli karıştırarak
muhallebiyi pişirin. 5 veya 10 dakika kadar mikserle çırpıp, kâselere
paylaştırın. Pirinç unlu muhallebiyi buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edin.
Yorumlar