Elmalı Kayısılı Kek ve Kolay Supangle
Elmalı Kayısılı Kek
2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş
margarin
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
3 Adet küçük boy elma
5 Adet gün kurusu kayısı
2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
Yapılışı: Şekerle yumurtaları
birlikte iyice çırpın. Yağı, sütü ilave edin karıştırın. Elenmiş unu, kabartma
tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Sıcak suda bekletildikten sonra fazla
suları sıkılmış üzümleri ve kuru kayısıları (kayısılar küçük küçük doğranacak)
biraz unla karıştırın. Sonra da kek hamuruna
katıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp, fırında pişirin.
Kolay Supangle
Artan elmalı kayısılı keki
küçük küpler halinde doğradım ve kâselere koydum. Bademli çikolatalı pudingi
üzerindeki tarife göre pişirdim. Pudingi kaselere keklerin üzerlerine döktüm.
Yorumlar