Kabak Lazanya


Kabak Lazanya

1 Su bardağı kavrulmuş kıyma (kıyma, soğan, sıvı yağ, tuz)
1 Su bardağı domates sosu (rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, tuz, karabiber, çok az şeker)
2 Kabak, sıvı yağ, karabiber
100gr. Kaşar peyniri

Yapılışı: Kabakları temizleyip yıkayın ve uzunlamasına dilimleyin. Hazırlanan kabakları kızarttıktan sonra kâğıt havluda fazla yağlarını alın. Kızaran kabakları bir kenarda bekletin. Domates sosunu, kıymayı, karabiberi küçük bir tavaya alıp ısıtın. Küçük bir tepsiye kabakları dizin. Üzerine kıymalı içten koyup yayın. Elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırında kaşarlar eriyene dek pişirin. Kabak lazanyayı fırından aldıktan sonra üzerine pul biber serpin. 

Yorumlar