Kabak Lazanya
Kabak Lazanya
1 Su bardağı kavrulmuş kıyma
(kıyma, soğan, sıvı yağ, tuz)
1 Su bardağı domates sosu (rendelenmiş
domates, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, tuz, karabiber, çok az
şeker)
2 Kabak, sıvı yağ, karabiber
100gr. Kaşar peyniri
Yapılışı: Kabakları temizleyip
yıkayın ve uzunlamasına dilimleyin. Hazırlanan kabakları kızarttıktan sonra
kâğıt havluda fazla yağlarını alın. Kızaran kabakları bir kenarda bekletin. Domates
sosunu, kıymayı, karabiberi küçük bir tavaya alıp ısıtın. Küçük bir tepsiye
kabakları dizin. Üzerine kıymalı içten koyup yayın. Elinizdeki malzeme bitene
dek bu şekilde devam edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırında
kaşarlar eriyene dek pişirin. Kabak lazanyayı fırından aldıktan sonra üzerine
pul biber serpin.
Yorumlar