Pirinçli Kereviz Çorbası
Pirinçli Kereviz Çorbası
4 Küçük kereviz
1 Soğan
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Tablet tavuk suyu
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Kerevizleri ve
soğanı soyun, yıkayın, küp küp doğrayın. Yağları tencereye koyup, margarini
eritin. Doğranmış kerevizle soğanı tencereye alıp soteleyin. Unu ilave edip
hafifçe kavurun. Yeterince suyu, tuzu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar
pişirin. Çorbayı süzgeçten veya blendırdan geçirin. Sütü, gerekirse suyu,
pirinci, tavuk suyu tabletini, tuzu, karabiberi ilave edin. Pirinçler
yumuşayana kadar çorbayı pişirin.
Yorumlar