Pirinçli Kereviz Çorbası


Pirinçli Kereviz Çorbası

4 Küçük kereviz
1 Soğan
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Tablet tavuk suyu
Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı: Kerevizleri ve soğanı soyun, yıkayın, küp küp doğrayın. Yağları tencereye koyup, margarini eritin. Doğranmış kerevizle soğanı tencereye alıp soteleyin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Yeterince suyu, tuzu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı süzgeçten veya blendırdan geçirin. Sütü, gerekirse suyu, pirinci, tavuk suyu tabletini, tuzu, karabiberi ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar çorbayı pişirin.

Yorumlar