Tavuklu Mantı Çorbası
Tavuklu Mantı Çorbası
1 Tavuk göğsü
300gr. Hazır mantı
2 Patates
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı tavuk suyu
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Tavuğu haşlayıp,
etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Margarinle sıvı yağı tencereye alıp,
margarini eritin. Yeterince su ilave edip kaynatın. Tuzu, mantıyı ekleyip,
mantıyı pişmeye bırakın. Mantı yarı yarıya pişince küçük küp doğranmış
patatesleri, sütü, tavuk suyunu koyun. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Patatesler yumuşayınca çorbaya tavukları ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirin.
Yorumlar