Fırında Kuşkonmazlı Levrek
Fırında Kuşkonmazlı Levrek
1 Adet Levrek balığı
6 Adet konserve beyaz
kuşkonmaz
1 Patates
Limon suyu, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Temizlenip yıkanmış
levrek balığını sıvı yağ, limon suyu, tuz ve baharatlarla karıştırın. Hazırlanan
balığı yağlanmış tepsiye balın. Kuşkonmazları soğuk sudan geçirin. Kuşkonmazları
da tepsiye alıp üzerlerine sıvı yağ gezdirin ve tuz, karabiber, pul biber,
kırmızı toz biber serpin. Patatesleri soyun, yıkayın, elma dilimi şeklinde
kesin. Patateslere sıvı yağı baharatları ilave edip karıştırın. Patatesleri
tepsiye balığın yanına koyun. Kuşkonmazlı levreği fırında pişirin.
Yorumlar