Elde Açma Gül Böreği
Hamuru için:
1Yumurta
6 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Kabartma tozu
1,5 Tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
500gr. Ispanak
5 Patates
2 Çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Karabiberi, pul biber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yapılışı: Böreğin için hazırlamak için, patatesleri haşlayın soyun ve rendeleyin. 1 Yemek kaşığı margarini biraz sıvı yağla birlikte eritin. Rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın. 1 Çay bardağı sütü, tuzu, karabiberi, pul biberi katıp karıştırın. Patatesli içi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ispanakları doğrayıp, yıkayın ve fazla sularını sıkın. 1 Yemek kaşığı margarini eritin. Haşlanmış ıspanağı koyup karıştırın. 1 Çay bardağı sütü, tuzu, karabiberi koyup karıştırın. Ispanaklı içi de soğumaya bırakın. Böreğin hamurunu hazırlamak için sütü, yağı, yumurtayı karıştırın. Kabartma tozuyla karıştırılıp elenmiş unu, tuzu ekleyin. Yeterince su ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 13 adet beze yapıp, yarım saat daha dinlendirin. Bezelerden birini merdane ve unla açılabildiği kadar açın. Üzerine sıvı yağ sürün. Ispanaklı veya patatesli harçtan serpip (ben bazılarını ıspanaklı, bazılarını patatesli, bazılarını ıspanaklı patatesli yaptım) rulo sarın Rulo böreği kendi etrafına dolayıp, gül şekline getirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürdükten fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor nefiss..