Çeşitli Tuzlu Kurabiyeler


1 Yumurta

125gr. Yumuşak margarin

1,5 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı dolusu köri

Kuru fesleğen, pul biber

1 Kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yumurta akı ve sarısı

Dolmalık fıstık

Susam ve çörekotu

Yapılışı: Unu, yumurtayı, margarini, tuzu, kabartma tozunu bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya kesin. Hamurun birine köriyi katıp yoğurun. Merdaneyle açtıktan sonra kurabiye kalıbıyla kesin. Körili kurabiyeleri tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra fırında pişirin. İkinci hamura fesleğenle pul biberini karıştırın ve merdaneyle açıp kurabiye kalıbıyla kesin. Hazırlanan kurabiyeleri üzerlerine yumurta sarısı sürmeden fırında pişirin. Üçüncü hamuru da merdaneyle açıp yıldız şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serptikten sonra dolmalık fıstık batırın ve fırında pişirin. Dördüncü hamuru merdaneyle açıp bıçakla çubuklar kesin. Çubukları yumurta akına ve susama bulayıp fırında pişirin.

Yorumlar