Meyveli Pasta



Pandispanyası için:

5 Yumurta

5 Yemek kaşığı un

5 Yemek kaşığı şeker

1 Tutam karbonat

Kreması için:

1 Paket (200ml.) krema

2,5 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

Üzeri için:

1 Paket tart jölesi

Pudra şekeri, limon

Muz, kivi, elma

Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp yumurta aklarını mikserle katılaşana dek çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, karbonatı ilave edip çırptıktan sonra yumurta karını koyun ve yumurta karını söndürmeden karıştırın (mikser kullanmadan kaşıkla karıştırın). Pandispanya hamurunu yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye döküp, fırında pişirin. Meyveleri temizleyip yıkadıktan sonra dilimleyin ve biraz pudra şekeriyle limon suyunu katıp karıştırın. Kremayla pudra şekerini mikserle krema koyulaşana kadar çırpın. Soğumuş olan pandispanyanın üzerine kremayı sürün. Hazırlanan meyveleri de pastanın üzerine dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, meyvelerin üzerlerine dökün. Meyveli pastayı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra ikram edin.

Yorumlar

bırtutamkekik dedi ki…
bir dilim alabilirmiyimmm:)
ellerine sağlık canımm..
mutlu bir hafta dileğimle..
sevgiler..
Unknown dedi ki…
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
zeymurancafe dedi ki…
ellerıne sağlık canım nefıs olmus
anne eli gibi dedi ki…
pastan harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...
Pastan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Unknown dedi ki…
Kocaman bir dilim istiyorummmmm..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss göRünüyor.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Çok severim canım. Ellerine sağlık. Ben yalnız elma koymam bu tür pastalara. Sert kalıyor içinde gibi geliyor bana. Sadece muz veya çilekçiyim ben :)
yoldy35 dedi ki…
Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek bizi çok mutlu eder.