Kremalı Sebze Çorbası





200gr. Mantar
1 Küçük kereviz
1 Havuç, 1 patates
1 Orta boy soğan
1 Çay bardağı bezelye
1 Çay bardağı mısır
1 Paket krema (200ml.)
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanı incecik doğrayıp margarin ve sıvı yağla birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış kerevizi, patatesi, havucu ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Doğranmış mantarı ekleyip, kavurmaya devam edin. Unu katıp, biraz çevirdikten sonra yeterince su ekleyin. Bezelyeyi, mısırı, tuzu, karabiberi katıp çorbayı pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca kremayı ilave edin. Çorba 1-2 taşım kaynayınca ocaktan alın.

Yorumlar