Mantarlı Tavuk Kıyması Kavurması



700gr. Tavuk kıyması

350gr. Mantar

3 Orta boy soğan

3 Yeşil biber

1 Yemek kaşığı dolusu salça

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Köri, kekik, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarları koyup 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tavuk kıymasını ilave edin. Tavuk kıymasını da kavurup salçayı, tuzu, baharatları katın. 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın.

Not: Artan tavuk kıyması kavurmasını barbunya yemeğinde kullandım, çok lezzetli bir yemek oldu. Zeytinyağını kızdırıp, zeytinyağında salçayı kavurdum. Mantarlı tavuk kıyması kavurmasını ilave edip hafif ısıttım. Haşlanmış kuru barbunyayı, tuzu ve yeterince sıcak suyu koyup yemeği pişirdim.

Yorumlar