Mantarlı Tavuk Kıyması Kavurması
700gr. Tavuk kıyması
350gr. Mantar
3 Orta boy soğan
3 Yeşil biber
1 Yemek kaşığı dolusu salça
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Köri, kekik, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarları koyup 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tavuk kıymasını ilave edin. Tavuk kıymasını da kavurup salçayı, tuzu, baharatları katın. 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın.
Not: Artan tavuk kıyması kavurmasını barbunya yemeğinde kullandım, çok lezzetli bir yemek oldu. Zeytinyağını kızdırıp, zeytinyağında salçayı kavurdum. Mantarlı tavuk kıyması kavurmasını ilave edip hafif ısıttım. Haşlanmış kuru barbunyayı, tuzu ve yeterince sıcak suyu koyup yemeği pişirdim.
Yorumlar