Ispanaklı ve Hardallı Milföy Böreği
150gr. Ispanak
Yarım kahve fincanı peynir
1 Küçük soğan
3 Çay kaşığı dijon hardalı
Zeytinyağı, tuz
Milföy hamuru
Yapılışı: Ispanakları doğrayıp yıkadıktan sonra fazla sularını sıkıp, süzgece koyun ve bir kenarda bekletin. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Ispanağı ilave edip, ıspanak ölene dek soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan ıspanağa peyniri, tuzu, hardalı ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının buzlarını çözdürüp bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Milföy yuvarlaklarının üzerlerine bolca ıspanaklı harçtan koyun. Üstlerine milföy yuvarlaklarından kapatın (üstlerine konan milföyleri kenarlarından çekiştirip biraz büyültün). Çatalla kenarlarından bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.
Yorumlar