Tavuklu Sebze Çorbası



1 Su bardağı haşlanıp küp kesilmiş tavuk eti

1 Küçük kâse haşlanmış küçük kesilmiş mantar

1 Patates, 1 havuç, kabak, pırasa

2 Küçük kereviz

1 Yemek kaşığı un

1 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, kereviz yaprağı, tuz

Yapılışı: Mantar hariç sebzeleri temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda sebzeleri soteleyin. Yeterince su ekleyin ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış tavuk etini ve mantarı çorbaya ilave edin. Bir tavada margarini erittikten sonra unu ekleyip kavurun. Kavrulmuş unu, sütü, ince kesilmiş kereviz yaprağını ekleyin. Çorbayı 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.

Yorumlar